WORKSHOP

donderdag 18 2019

This is (not) a (usual) screenprint workshop

Ben jij een tekenaar? Maak je gebruik van potloden, kwasten en/of krijt? Zijn inkt en verf jouw favoriete materialen en heb je behoefte aan een pauze van je laptop?

 

Als het antwoord op deze vragen “ja” is dan heb je wellicht interesse in onze zeefdrukworkshop. We zullen ons richten op het maken van een analoge film voor zeefdruk door direct op het transparant te tekenen.

 

Deze techniek zorgt ervoor dat je jouw werk kan vertalen naar een zeefdruk met de gevoeligheid van een schilderij of een tekening.

 

De workshop is toegankelijk voor alle niveaus. Een adviseur leidt je door het hele proces, maar er word wel voldoende ruimte opengelaten voor het experiment.

 

Het is mogelijk om zowel op papier (aanwezig) en textiel (zelf meenemen) te drukken. De workshop geeft je een manier om dieper in de mogelijkheid van zeefdruktechnieken te duiken maar leert je ook om de techniek zelfstandig op een autonome manier te gebruiken.

 

Wanneer: Zaterdag 18 en 25 mei van 11.00u tot 17.00u

 

Kosten: € 225,- inclusief BTW (of € 185,85 exclusief BTW)

Excl. Materiaal

 

Schrijf je nu in via info@grafisch-atelier-daglicht.nl of contact@beeldenstorm.org

41245_screens.jpg 73701_pproof.jpg
55469_pproof.jpg

vrijdag 29 2019

Toyobo Workshop

Zaterdag 13 april

10.00-17.00 uur

o.l.v. Ingrid Simons

 

In deze workshop maak je kennis met Toyobo platen. Dit zijn kant en klare metalen platen met een lichtgevoelige laag. Je kunt deze enerzijds als fotopolymeerplaat gebruiken waarmee je op eenvoudige en niet-toxische wijze fotografische beelden op de plaat kunt belichten om ze vervolgens als "diepdruk" in te inkten en af te drukken. Later kan er ook nog in de plaat getekend worden (droge naald). Het is een mooie techniek om fotografische beelden in vele grijstinten en met scherpe details af te drukken.

Anderzijds kunnen deze platen als hoogdruk gebruikt worden. Zo kun je zwart-wit afbeeldingen maar ook teksten op fotografische wijze overbrengen op je plaat. Als hiervoor een plaat met flexibele achterkant gebruikt wordt kun je deze zelfs als een stempel afdrukken (je hebt dan geen drukpers nodig).

 

Kosten: € 125,-

Incl. BTW en materialen

 

Schrijf je in via info@grafisch-atelier-daglicht.nl of contact@beeldenstorm.org

59136_Mo%20Swillens,%20toyobo_1.JPG
83223_unnamed(6).jpg
1 2 3 4 5 6 7