WORKSHOP

donderdag 01 2009

2009

Workshop Toyobo

Voor professionele kunstenaars

Onder leiding van Kees de Kort.
Toyoboplaten zijn kant en klare metalen of kunststof platen met een lichtgevoelige laag. Je kunt ze enerzijds als fotopolymeerplaat gebruiken waarmee je op eenvoudige (en niet toxische) wijze fotografische beelden op de plaat kunt belichten om ze vervolgens als ‘diepdruk’ in te inkten en af te drukken. Later kan er ook nog in de plaat getekend worden. Anderzijds kun je deze platen ook als hoogdrukplaat gebruiken. Je kunt zwart/wit afbeeldingen, maar ook teksten op fotografische wijze overbrengen op de plaat. Als je hiervoor platen met een flexibele achterkant gebruikt kun je deze zelfs als een ‘stempel’ afdrukken (je hebt dan geen drukpers nodig!).

 

Seminar zeefdruk

 Voor professionele kunstenaars
Van 9 t/m 13 november 2009 
Na een introductieavond, waar uitgebreid is ingegaan op de mogelijkheden van zeefdruk, konden deelnemers beginnen. Gedurende deze week kon je drie dagen naar keuze komen werken. 

 

Workshop TU/e

Workshop met 11 studenten van de Technische Universiteit, afdeling Bouwkunde.

Nadat zij vooraf in de tekenlessen een en ander hadden voorbereid zijn zij bij Daglicht, in een zelfgekozen techniek en met als thema "Ruimte" met de grafische technieken aan de slag gegaan.

 

Cursus Grafiek / Tilburg

Op twee zaterdagen heeft Linda Arts aan haar cursisten uit Tilburg een work-shop gegeven. Tijdens deze dagen gingen deelnemers op groot formaat aan de slag  met het maken van werk in droge naald op PVC.

 

Pleincollege Sint Joris, Eindhoven

Enkele leerlingen van Pleincollege Sint-Joris hebben onder leiding van Paul Legeland een serie etsten op groot formaat vervaardigd.

Het thema waarmee gewerkt werd is " Spreekwoorden".

De resultaten werden na afloop in de school tentoongesteld.

 

Pleincollege Nuenen

Twee groepen van 5 leerlingen van VMBO3 hebben in het kader van 'het kunsttraject" bij Daglicht gewerkt. Met als Thema "be your self" is gewerkt in een droge naald techniek op PVC.

 

Trevianum College, Sittard

Met als thema " magnastrips" hebben twee groepen van 50 leerlingen bij daglicht gewerkt

 

Pius X College, Bladel

Twee groepen leerlingen hebben met veel plezier een ets op zink gemaakt

 

ID-Circels

ID circles is een samenwerkingsproject van het adviespunt Discriminatie Zuidoost Brabant en CBK de Krabbedans. tijdens dit project stonden 16 jongeren in zeven sessies stil bij hun eigen zelfbeeld en het beeld dat hun omgeving van hen heeft.

 

CAN Jongeren

9 jongeren van CAN (Culturele Activiteiten Nuenen) Hebben zeefdrukken gemaakt op textiel.

o.a. t-shirts, tassen en een jas.

 

CAN work shop grafiek

Een hechte groep van beoefenaars van grafische technieken maakten o.l.v. een ko-er gebruik van de werkplaats om andere en nieuwe technieken te ontdekken. 

maandag 14 2008

2008

 

MasterclasseEtsen voor schilders

In juni 2008 organiseerde Grafisch Atelier Daglicht een masterclass etsen voor schilders onder begeleiding van Stijn Peeters.

Stijn Peeters heeft als schilder veel ervaring met etsen op een schilderachtige manier, hij zal in de masterclass laten zien dat je op een etsplaat net zo vrij kunt werken als op een doek of vel papier.Deelname was op uitnodiging.

Namen Masterclass etsen voor schilders: Anouk Bax, Aaron van Erp, Jacob Fioole, Rinke Nijburg, Jeroen Vrijsen, Marjolein de Wit, Theo Kuipers, Anne Feddema, Tatyana Yassievich, Kees Koomen.

1 2 3 4 5 6 7